Kätilöt bloggaa

Kätilöiden välisestä ystävyydestä

Olen juuri ollut neljä päivää Tampereella. Kaksi päivää töissä synnytysseminaarissa ja kaksi päivää Kätilöliiton hallituksen kokouksessa. Näiden päivien aikana tunne siitä, kuinka kätilöt ovat yksi, vahva heimo, vahvistui entisestään.

Synnytysseminaarissa toisilleen entuudelta tuntemattomat kätilöt tekivät yhdessä Hands on – harjoituksia ja osallistuivat simulaatioharjoituksiin. Kaveria kannustettiin ja autettiin, opiskelijat ja jo hieman kokeneemmat kätilöt toimivat yhdessä toistaan tukien.

Minun omin alani kätilömaailmassa on imetys ja siihen liittyvät näkökulmat. Simulaatioharjoituksissa pääsin kokemaan ulosauton huikeuden, vaikkakin vain nukella. Kädet asettuivat kuin taikaiskusta juuri oikeisiin asemiin, vaikka edellisestä oikeasta ulosautosta on jo vierähtänyt aikaa. Kiitos Niina avusta ja rohkaisusta?.

Luennot herättivät keskustelua ja ajatuksia, näitä jaettiin tauoilla ja toivottavasti keskustelu jatkuu myös työpaikoilla. Jokaisella meistä on lakisääteinen oikeus täydennyskoulutukseen, muistakaa tutustua ensi vuoden monipuoliseen koulutustarjontaan ja tulkaa mukaan. Jos tulet mukaan itse maksavana, kannattaa hakea Liitolta stipendiä osallistumismaksuun.

Synnytysseminaarin jälkeen Kätilöliiton hallitus piti kaksipäiväisen kokouksen, jonka aikana käytiin paljon rakentavaa keskustelua. Pyrimme ensi vuonna vastaamaan vuosikokouksessa esitettyyn toiveeseen avoimuudesta ja keskustelusta.

Vuosi 2020 on sairaanhoitajan ja kätilön vuosi. Toivonkin, että jokainen kätilö, joka tekee töitä tällä hetkellä muissa kuin juuri kätilön töissä, on rohkeasti ja ylpeästi kätilö.

Työskennellessäni kirurgisella osastolla urani alussa kannoin ylpeänä kätilön merkkiä, ja sain usein kuulla, kuinka hienoa oli olla kätilön käsissä. Minä olen iloinen ja ylpeä siitä saadessani olla osa upeaa kätilöperhettä, perhettä, jossa välillä mielipiteet eroavat toisistaan, mutta kaikilla on sama tavoite, asiakkaan parhaaksi toimiminen.

Tekstin kirjoittanut oululainen kätilö ja hallituksen jäsen Anitta Nykyri

Jaa tämä postaus

Kätilöt bloggaa

Kätilöt bloggaa

Kätilöliiton blogi käsittelee ajankohtaisia aiheita kätilöiltä kätilöille.

Suomen Kätilöliitto on yksi Suomen vanhimpia ammatillisia järjestöjä ja sillä on pitkä perinne kätilöitä yhdistävänä tahona.

Haluaisitko sinä kirjoittaa blogiin?

Käy lukemassa tarkempi ohjeistus ja pistä kynä sauhuten.

Uusimmat postaukset

Blogikirjoitusten aihepiirit

Blogiarkisto